Scoutfemkamp

scoutfemkamp_stor

Nu är det dags att anmäla sig till årets scoutfemkamp!

När?

Helgen 23-24 september 2017. Vi startar kl 10.00 och bygger gemensamt upp tävlingsbanorna. Tävlingen beräknas starta kl 14 och håller på till kl 15 dagen därpå.

Var?

I och omkring Karlsby skola. Kör R34 från Motala mot Linköping, sväng vänster mot Karlsby. I Karlsby sväng höger mot Borensberg. Sväng upp andra avfarten till höger, efter ca 300 meter. (Kör du under järnvägen har du  åkt för långt!).

För vem?

För scouter och ledare från 12 år och uppåt. Du som är scoutförälder är också välkommen att delta.

Hur?

Tävlingen genomförs i tvåmannalag. Grenarna är:

• Nattorientering

Vanlig orientering fast på natten. Karta med inritade kontroller och kontrollangivelse i klartext. Start, kontrollstämpling och målgång ska ske lagvis. Medtag ficklampa/pannlampa.

• Eldning

Koka upp ½ liter såpvatten på tid. Laget tilldelas ett kokkärl med såpvatten, ett armeringsjärn, en plåt att elda på, torr ved samt en full tändsticksask. Laget får medföra yxor, knivar, späntknivar och handskar. Tiden stoppas då vattnet kokar över samt att en i laget därefter passerar en mållinje.

• Surrning/livlina

Kasta precisionskast med livlina och surra en given konstruktion som ska belastas. Surrning enligt given konstruktion med tilldelade materiel.

• Naturkännedom

Lagen följer en bana med 40 olika svåra frågor om djur, natur, miljö, stjärnor och bergarter. Frågorna besvaras skriftligt.

• Hinderlöpning

Att på tid ta sig igenom en hinderbana med varierande svårighetsgrad. Start och målgång ska ske lagvis. Vid målgång håller laget varandra i händerna.

Mat och boende ordnas av tävlingsledningen. Du behöver ta med packning för att klara övernattning inomhus samt lakarn och örngott (även om du sover i sovsäck). Om många vara med kan även övernattning i tält förekomma. Medtag egen tallrik/bestick/kåsa och om du vill inneskor. Bastu och duschmöjlighet finns. Kostnad 300 kronor per lag betalas vid anmälan.

Anmälan?

Anmäl dig/er till motala.scoutkar@boremail.com. Anmälan ska vara tävlingsledningen tillhanda före 15 september. Vid många anmälningar är det först till kvarn som gäller. Kom ihåg att anmäla ev. specialkost.

Saknar du lagkompis? Anmäl dig ändå. Det kan vara fler som saknar tävlingspartner.